Lokale bedrijven hebben aanvragen via hun website nodig

Er zijn veel bedrijven die zich voornamelijk op een lokaal gebied focussen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan advocaten, dakwerken specialisten, notarissen etc. Deze bedrijven doen voornamelijk zaken in een bepaald geografisch gebied, bijvoorbeeld Antwerpen om maar een voorbeeld te noemen.

Natuurlijk hebben deze bedrijven leads (aanvragen) nodig om te kunnen blijven bestaan. Vroeger was voornamelijk de goudengids of andere bedrijfsgidsen de beste manier om te adverteren en lokaal nieuwe klanten te krijgen. Tegenwoordig gebeurd het eigenlijk allemaal op het internet. Een goede website hebben voor uw bedrijf is dan ook zeer belangrijk, ook wanneer u lokaal opereert.

Zoekmachines spelen een belangrijke rol

aanvragen via de websiteVeel mensen die lokaal op zoek zijn naar een bepaalde dienst, maken gebruik van de zoekmachines. Er wordt zo gezocht naar lokale diensten en producten. Wanneer uw website bovenaan de zoekresultaten geplaatst is, kan dit veel nieuwe aanvragen opleveren voor het bedrijf. Met de juiste optimalisatie technieken kunnen zoekmachines de nieuwe website beter begrijpen. Het is wel belangrijk dat ook het design van de website compleet volgens de laatste standaarden is. Want een website kan dan wel goed gevonden worden, het is de ondernemer uiteindelijk natuurlijk te doen om nieuwe aanvragen. Het ontwerp van de website is daarbij zeer belangrijk. Investeren in een nieuwe website die gemaakt is door een webdesign bedrijf is dan ook vaak de beste oplossing.

Wat is belangrijk voor de lokale optimalisatie van de website?

Ten eerste is het belangrijk dat uw bedrijf daadwerkelijk gevestigd is in de locatie waar u nieuwe klanten wilt vinden. Nadat de website live is, kan er via de zoekmachines een lokale bedrijfspagina worden aangevraagd. Vaak wordt er een brief verzonden naar de locatie en na verificatie is uw bedrijf aangemeld bij de zoekmachines. De volgende stap is om uw bedrijf aan te melden in lokale business directory’s. Vaak wordt er gevraagd om de NAW gegevens in te vullen, het is belangrijk dat deze op exact dezelfde manier worden ingevuld als bij de aanvraag bij de zoekmachines is gedaan. Zo wordt uw website lokaal een stuk beter gevonden door uw klanten in de regio.